Border Collie web site
Nice of you to Come Bye
Hoofdmenu  > Pups  > Whisper x Tyler  

Whisper x Tyler

De dekking

Op 4 augustus 2006 (dus ruim anderhalve maand te vroeg) werd de loopsheid van Whisper al opgemerkt. Opeens werd alles een heel hectische zaak omdat we een paar dagen na het begin van de loopsheid uit zeer betrouwbare bronnen dingen te horen kregen over de lijnen van de reu die we eigenlijk wilden gebruiken, die we liever niet in onze kennel hebben. Het is nu dan ook gebleken dat hoeveel onderzoek je ook doet en hoeveel wij ook weten over zeer veel lijnen, we kunnen nooit alles weten en wij zijn ook maar gewoon mensen die weleens fouten maken. Gezondheid staat heel hoog in ons vaandel en wij wensen daarmee nooit enig risico te lopen, maar daar het vanwege de loopsheid van Whisper zeer kort dag was en wij geen enkele reden hadden om aan te nemen dat deze informatie pure roddels waren (want daar gaan wij namelijk NIET op in!), zijn wij naar hard op zoek gegaan naar een andere dekreu. Eigenlijk was dat niet eens zo moeilijk, daar er 2 kanjers in Duitsland rondliepen waar al veel eerder ons oog op gevallen was. Daar een van de twee nog niet officieel goedgekeurd was door de Duitse rasvereniging, bleef er gelukkig nog een prachtreu over en daar zijn we dan ook voor meer dan 100% voor gegaan.

Na maar 1 enkele progesterontest kregen we al meteen groen licht om na 48 uur te gaan dekken, dus op woensdag 16 augustus zijn we naar Duitsland gereden waar we hartelijk ontvangen werden door fokker/eigenaar Sonja en natuurlijk Freestyler Red Sensation von Sumelocenna. Ervaren als Tyler is, was de dekking geen enkel probleem. Erg mooi om te zien was dat een paar uur later de beide lovers naast elkaar aan het werk waren bij de schapen en lieten zien dat het werk altijd voor de liefde gaat. De dag erna hebben ze eerst zalig samen gespeeld voordat ze over gingen tot nogmaals een dekking, waarna we weer de lange reis naar huis hebben aanvaard. Uitgaande van de eerste dekking, is de verwachte geboortedatum voor zowel zwart/witte, tricolour, blue merle en blue merle/tan pupsels omstreeks 17 oktober 2006.

Samen spelen in prachtig Duitsland.....
Groot formaat foto
..... de dekking.....
Groot formaat foto
.....en de koppeling.
Groot formaat foto
Het pasgetrouwde paar
Groot formaat foto
Samen aan het werk.....
Groot formaat foto
..... bij de schaapjes
Groot formaat foto

Echo

Meteen na de dekking hadden we al een veel beter gevoel dan een half jaar geleden toen Whisper helaas leeg gebleven was. Naast dit gevoel, waren er ook diverse kleine aanwijzingen die er op wezen dat we deze keer wel geluk hadden en vandaag tijdens de echo, bleek het inderdaad allemaal te kloppen. Er waren duidelijk diverse gevulde vruchtblaasjes te zien zodat we nu gewoon lekker kunnen gaan genieten van een alsmaar dikker wordende Whisper en kunnen we natuurlijk af gaan tellen totdat de puppies geboren gaan worden..

Twee vruchtblaasjes
Groot formaat foto

De laatste 2 weken

Met nog 2 weekjes te gaan, beginnen de uiterlijke verschijnselen van Whisper haar dikke buik steeds duidelijker te worden. Op dit moment weegt ze 18,6 kilo en dat is 2,5 kilo zwaarder dan tijdens de echo (3 weekjes geleden). Ze woont nu nog lekker bij haar gastgezin en haar broertje Kaos, begin volgende week zullen we haar hier naar huis toe halen zodat ze zich rustig kan voorbereiden op de naderende geboorte.

7 weken drachtig
Groot formaat foto

Laatste week

Inmiddels hebben we Whisper opgehaald bij haar gastgezin en is ze weer lekker even thuis. Na een onstuimige begroeting naar haar mama Spottie en zusje Wicked, ging ze uit zichzelf meteen de puppyren + werpkist in met een duidelijke blik op haar koppie: die zijn voor mij!. Het blijft toch prachtig om te zien hoe een hondje, na maanden weggeweest te zijn, zonder problemen weer volledig opgenomen wordt in de roedel en zich overduidelijk thuis voelt. We zijn uiteraard ook begonnen met het temperaturen om zo ongeveer te weten wanneer de bevalling gaat beginnen, dus nu worden het echt de laatste loodjes die voor haar letterlijk het zwaarst wegen.

8 weken drachtig
Groot formaat foto
Groot formaat foto

Het vervolg


Copyright © 1998-2013 Jigal van Hemert & Danielle Boshouwers
URL: http://www.bordercollies.nl/litter20/dnest.shtml
This page last modified: Friday, 01-Aug-2008 17:13:58 CEST
 
Algemeen
*Hoofdmenu
*English
*Ons adres
*Wat is nieuw?
De Border Collie
Onze kennel
Pups
*Nakomelingen
*Meggy X Kenzo
*Muis X Smise
*Focus X Yesko
*Lizz X Gaico
*Maysie X Jay
*Eager X Ennis
*Ruby X Driven
*Lynn X Jaff
*Foxy X Gascoigne
*Jenn X Track
*Eager X Knoxx
*Fujita X Rindjah
*Tic Tac X Stisse
*Rebel X Ziggy
*Szuka X Dazzle
*Muis X Ice
*Tycha X Siddhe
*Lynn X Ziggy
*Ruby X TomTom
*Lizz X Siddhe
*Flyer X Dazzle
*Lara X Switch
*Eager X Ready
*Issy X Fjerko
*Jolie x Red
*Missy x Ice
*Fujita x Echo
*Jazz x Switch
*Mika x Ennis
*Wicked x Elroy
*Lizz x Sambuca
*Rebel x Pioneer
*Xzirra x Solo
*Flyer x Fantom
*Fujita x Jumper
*Szuka x Red
*Cupid x Ready
*Jolie x Solo
*Rebel x Echo
*Wicked x Switch
*Tycha x Choko
*Whisper x Gyp
*Flyer x Chaser
*Szuka x Switch
*Blaze x Rossi
*Nessa x Twixx
*Wish x Sunny
*Cupid x Bond
*Flyer x Ready
*Bizzy x Cruise
*Whisper x Tyler
*Geboorte
*Week 1
*Week 2
*Week 3
*Week 4
*Week 5
*Week 6
*Week 7
*Week 8
*Volwassen
*Blaze x Cody
*Wicked x Ready
*Wish x Bond
*Cupid x Gyp
*Gail x Flash
*Blaze x Ziggy
*Whisper x Ready
*Caleigh x Space
*Wicked x Space
*Cupid x Fanta
*Spot x Ready
*Wish x Sketch
*Blaze x Kip
*Spot x Kip
*Spot x Tac
*Spot x Swift
*Spot x Blue
Kenneldag 2008
Werk en sport
Gezondheid
Hondennamen
Problemen
Wat is nieuw?
Screen saver
Ansicht kaart
Guestbook
Links