Border Collie web site
Nice of you to Come Bye
Hoofdmenu  > Pups  > Bizzy x Cruise  

Bizzy x Cruise

De dekking

Keurig op tijd, werd de loopsheid van Bizzy op 17 oktober 2006 voor het eerst opgemerkt. Ook deze keer werd alles weer extra spannend, omdat de reu van onze 1e keuze nog steeds geen officiele HD uitslag had ontvangen van de BVA in Engeland. Uiteraard fokken wij alleen met gezonde honden, dus deze HD uitslag was erg belangrijk. Toen de eigenaar van deze reu ons ook nog vertelde dat ze voor een week naar Amerika zou gaan voor een heel grote show, waren we bang dat alles wel eens in het honderd zou gaan lopen. Maar gelukkig, precies 1 dag voor vertrek van de dekreueigenaar kwam de officiele HD uitslag binnen en hij was nog goed ook! Nu was het alleen maar hopen dat Bizzy niet precies dekrijp zou zijn op het moment dat de eigenaar nog in Amerika zat, maar ook dit kwam gelukkig allemaal goed.

Op maandag 23 oktober zijn we voor de 1e keer gaan bloedprikken bij de dierenarts voor het bepalen van het optimale dektijdstip. Gezien de lage waarde zijn we op donderdag 26, zaterdag 28 en zondag 29 oktober nog een keer gegaan. Eindelijk op zondag was de waarde van het progesteron dusdanig gestegen dat er na ongeveer 48 uur gedekt zou kunnen gaan worden. Toen kwamen de problemen met het regelen van de reis, de bedoeling was namelijk om via Hull of Newcastle te reizen met de ferry, maar helaas, vanwege de herfstvakantie zaten beide boten op maandagavond vol. Toen toch maar besloten om op maandagmiddag te gaan rijden en de ferry Calais/Dover te pakken. Maandagavond laat aangekomen halverwege in Engeland waar we gelukkig konden overnachten bij een andere BC fokker. De volgende ochtend vroeg de rest van de reis (nog zo'n 5 uur) aanvaard naar Schotland (tussen Inverness en Fort William) waar we uiteindelijk rond 1 uur smiddags aankwamen. Gelukkig was de dekking met Pikkupaimenen Great Pretender at Locheil (Cruise) geen enkel probleem dus we waren zeker niet voor niets gegaan. Na een kort nachtje slapen, de volgende ochtend om 7 uur nog een dekking en daarna tegen 8 uur de lange terugreis weer aanvaard naar Nederland toe waar we uiteindelijk 's nachts om 3 uur aankwamen, moe maar ook zeer voldaan...

Uitgaande van de eerste dekking, is de verwachte geboortedatum voor deze zeer bijzondere en zeer gewenste puppies omstreeks 1 januari 2007.

Deze pups zijn uitermate geschikt voor de diverse hondensporten als schapendrijven (vader van Cruise heeft een Amerikaanse herdingtitel), behendigheid (Bizzy loopt zowel bij Cynophilia als FHN in de 3e graad en nest broer van Bizzy is competitiekampioen 2006 bij de FHN), flyball en obedience en ook het showen behoort natuurlijk tot de mogelijkheden.

Gezellig samen op de foto...
Groot formaat foto
Groot formaat foto

Echo

Het blijft altijd spannend om te moeten wachten totdat we echt zeker weten dat deze lange trip niet helemaal voor niets geweest is. Dus eindelijk op 28 november (dag 28 gerekend vanaf de 1e dekking) zijn we naar de dierenarts gegaan voor een echo. Echt veel verschijnselen van een mogelijke dracht liet Bizzy niet zien, maar gelukkig er waren duidelijk diverse gevulde vruchtblaasjes te zien. Volgens de dierenarts zouden het er zeker 6 moeten zijn, maar we wachten gewoon af totdat de puppies geboren gaan worden (nog maar 5 weekjes.....)

Twee "puppies"

De laatste 2 weken

De laatste twee weken zijn ingegaan voordat we kennis mogen maken met de bijzondere lading die nu nog in de buik van Bizzy zit. Zoals op de foto's te zien is, wil ze die lading nog niet echt duidelijk met ons delen want superhard groeit haar buikje nog niet. Als ze staat zijn duidelijke uitpeilingen aan de zijkant te zien, dus Bizzy lijkt de pups erg hoog te dragen wat verder niets zegt over aantal en grootte, dus het blijft spannend afwachten. Vanaf kerstmis komt ze lekker bij ons de laatste loodjes afwachten maar voorlopig wordt ze nog super verwend bij mijn zus en zwager.

7 weken drachtig
Groot formaat foto
Groot formaat foto

Laatste week

Bizzy is sinds 1e kerstdag weer bij ons thuis gekomen waar ze nu samen met ons in spanning zit totdat de naderende geboorte zich aankondigt. De vraag is natuurlijk vooral of de puppies dit jaar nog geboren gaan worden of dat we moeten wachten tot volgend jaar......

8 weken drachtig
Groot formaat foto
Groot formaat foto

Het vervolg


Copyright © 1998-2013 Jigal van Hemert & Danielle Boshouwers
URL: http://www.bordercollies.nl/litter21/dnest.shtml
This page last modified: Friday, 01-Aug-2008 17:13:45 CEST
 
Algemeen
*Hoofdmenu
*English
*Ons adres
*Wat is nieuw?
De Border Collie
Onze kennel
Pups
*Nakomelingen
*Meggy X Kenzo
*Muis X Smise
*Focus X Yesko
*Lizz X Gaico
*Maysie X Jay
*Eager X Ennis
*Ruby X Driven
*Lynn X Jaff
*Foxy X Gascoigne
*Jenn X Track
*Eager X Knoxx
*Fujita X Rindjah
*Tic Tac X Stisse
*Rebel X Ziggy
*Szuka X Dazzle
*Muis X Ice
*Tycha X Siddhe
*Lynn X Ziggy
*Ruby X TomTom
*Lizz X Siddhe
*Flyer X Dazzle
*Lara X Switch
*Eager X Ready
*Issy X Fjerko
*Jolie x Red
*Missy x Ice
*Fujita x Echo
*Jazz x Switch
*Mika x Ennis
*Wicked x Elroy
*Lizz x Sambuca
*Rebel x Pioneer
*Xzirra x Solo
*Flyer x Fantom
*Fujita x Jumper
*Szuka x Red
*Cupid x Ready
*Jolie x Solo
*Rebel x Echo
*Wicked x Switch
*Tycha x Choko
*Whisper x Gyp
*Flyer x Chaser
*Szuka x Switch
*Blaze x Rossi
*Nessa x Twixx
*Wish x Sunny
*Cupid x Bond
*Flyer x Ready
*Bizzy x Cruise
*Geboorte
*Week 1
*Week 2
*Week 3
*Week 4
*Week 5
*Week 6
*Week 7
*Week 8
*Volwassen
*Whisper x Tyler
*Blaze x Cody
*Wicked x Ready
*Wish x Bond
*Cupid x Gyp
*Gail x Flash
*Blaze x Ziggy
*Whisper x Ready
*Caleigh x Space
*Wicked x Space
*Cupid x Fanta
*Spot x Ready
*Wish x Sketch
*Blaze x Kip
*Spot x Kip
*Spot x Tac
*Spot x Swift
*Spot x Blue
Kenneldag 2008
Werk en sport
Gezondheid
Hondennamen
Problemen
Wat is nieuw?
Screen saver
Ansicht kaart
Guestbook
Links