Border Collie web site
Nice of you to Come Bye
Hoofdmenu  > Pups  > Flyer x Ready  

Flyer x Ready

De dekking

Ongeveer 2 maanden later dan verwacht, werd Flyer dan toch eindelijk op 24 november 2006 loops. Het makkelijke van het gebruiken van een eigen dekreu, en vooral als die zo ervaren is als onze Ready, is dat je geen bloed hoeft te laten prikken om te kijken wanneer het ideale dektijdstip is. Dit is iets wat Ready inmiddels zelf heel goed weet en bewezen heeft door zijn diverse eerdere nesten. Toch waren we verbaasd dat Flyer al op vrijdag 1 december zeer duidelijk aan Ready liet merken dat zij er echt wel klaar voor was. Maar Ready keurde haar geen blik waardig, even snuffelen en hij liep gewoon door en ging zijn eigen bezigheden doen. Ook op zaterdag en zondag probeerde Flyer hem op allerlei manieren te verleiden, maar zonder succes, Ready vond haar totaal niet interessant na een kleine check onder de staart.

Maar op maandag 4 december aan het begin van de avond dacht hij er heel anders over en zonder problemen kwam het tot een eerste dekking. Dit was wel een heel bijzonder verjaardagscadeautje voor Flyer.... De dekking zal de komende dagen nog een aantal keer herhaald worden totdat Ready besloten heeft dat het dekrijpheidtijdstip van Flyer nu echt voorbij is.

Uitgaande van de eerste dekking, is de verwachte geboortedatum van de puppies uit deze zeer werklustige combinatie omstreeks 5 februari 2007.

De dekking...
Groot formaat foto
en de koppeling.
Groot formaat foto

Echo

We zijn eigenlijk nog nooit zo zeker geweest voordat we uberhaupt een echo hebben laten maken, dat een teef drachtig was. Flyer was redelijk snel na de dekking heel anders van karakter, wilde niet meer spelen met de andere honden, was super op voedsel gericht en had besloten dat ze niet meer naar ons hoefde te luisteren en gewoon uit zichzelf te pas en te onpas op schoot mocht springen. Ook voelde we al duidelijk een buikje en waren haar tepels iets vergroot en felroze van kleur. Maar ja, om nu echt 100% zekerheid te hebben, zijn we op 2 januari (dag 29 gerekend vanaf de 1e dekking) naar de dierenarts gegaan voor een echo en daar werden onze vermoedens bevestigd. Gezien het feit dat de telling bij het nestje van Bizzy er behoorlijk naast zat, wilden we niet dat er precies gekeken ging worden maar we weten wel dat ze goed vol zit....

Links: een pup, rechts: 2 vruchtblaasjes naast elkaar

De laatste 2 weken

Met nog 2 weekjes te gaan, begint de buik van Flyer zich steeds meer te tonen. Op dit moment is het grootste probleem om Flyer een beetje rustig te houden. Ze denkt nog steeds dat ze de hele wereld aankan, dat ze overal op en af kan springen, kan racen en vliegen door huis en de tuin en waarom ze niet meer mee mag naar de behendigheidstraining snapt ze helemaal niet. Als ze loopt zien we duidelijk al een buikje schommelen, dus ze draagt nu dan ook al de oneerbiedige naam: dikke koe.....

7 weken drachtig
Groot formaat foto

Groot formaat foto

Laatste week

We proberen Flyer nu zoveel mogelijk rust te geven in de werpkist + puppyren, helaas denkt onze bezige dame daar heel anders over... We zullen straks blij zijn als alle puppies veilig op deze wereld gekomen zijn en we hopen dat Flyer dan ook wat meer moederlijke gevoelens krijgt, want op dit moment houdt ze totaal geen rekening met haar dikke buik. Het kan niet anders dan dat dit nu al super actieve puppies zijn want ze maken meer dan genoeg bewegingen mee!

8 weken drachtig
Groot formaat foto
Groot formaat foto

Het vervolg


Copyright © 1998-2013 Jigal van Hemert & Danielle Boshouwers
URL: http://www.bordercollies.nl/litter22/dnest.shtml
This page last modified: Friday, 01-Aug-2008 17:13:35 CEST
 
Algemeen
*Hoofdmenu
*English
*Ons adres
*Wat is nieuw?
De Border Collie
Onze kennel
Pups
*Nakomelingen
*Meggy X Kenzo
*Muis X Smise
*Focus X Yesko
*Lizz X Gaico
*Maysie X Jay
*Eager X Ennis
*Ruby X Driven
*Lynn X Jaff
*Foxy X Gascoigne
*Jenn X Track
*Eager X Knoxx
*Fujita X Rindjah
*Tic Tac X Stisse
*Rebel X Ziggy
*Szuka X Dazzle
*Muis X Ice
*Tycha X Siddhe
*Lynn X Ziggy
*Ruby X TomTom
*Lizz X Siddhe
*Flyer X Dazzle
*Lara X Switch
*Eager X Ready
*Issy X Fjerko
*Jolie x Red
*Missy x Ice
*Fujita x Echo
*Jazz x Switch
*Mika x Ennis
*Wicked x Elroy
*Lizz x Sambuca
*Rebel x Pioneer
*Xzirra x Solo
*Flyer x Fantom
*Fujita x Jumper
*Szuka x Red
*Cupid x Ready
*Jolie x Solo
*Rebel x Echo
*Wicked x Switch
*Tycha x Choko
*Whisper x Gyp
*Flyer x Chaser
*Szuka x Switch
*Blaze x Rossi
*Nessa x Twixx
*Wish x Sunny
*Cupid x Bond
*Flyer x Ready
*Geboorte
*Week 1
*Week 2
*Week 3
*Week 4
*Week 5
*Week 6
*Week 7
*Week 8
*Volwassen
*Bizzy x Cruise
*Whisper x Tyler
*Blaze x Cody
*Wicked x Ready
*Wish x Bond
*Cupid x Gyp
*Gail x Flash
*Blaze x Ziggy
*Whisper x Ready
*Caleigh x Space
*Wicked x Space
*Cupid x Fanta
*Spot x Ready
*Wish x Sketch
*Blaze x Kip
*Spot x Kip
*Spot x Tac
*Spot x Swift
*Spot x Blue
Kenneldag 2008
Werk en sport
Gezondheid
Hondennamen
Problemen
Wat is nieuw?
Screen saver
Ansicht kaart
Guestbook
Links