Border Collie web site
Nice of you to Come Bye
Hoofdmenu  > Pups  > Wish x Sunny  

Wish x Sunny

De dekking

Een paar weekjes later dan verwacht, werd Wish dan toch eindelijk op 26 mei loops. We hadden de mazzel dat de dekreu van onze keuze, Sunny, op het moment op vakantie was bij een collega fokker in Belgie, zodat we deze keer iets minder ver voor de dekking hoefden te reizen. Op maandag 4 juni zijn we voor de eerste keer naar de dierenarts gegaan voor een progesterontest en die wees tot onze verbazing al een score van 4.3 aan. Daar wij natuurlijk al geruime ervaring hebben met progesterontesten, wisten wij dat deze uitslag zou betekenen dat Wish na 2 dagen dekrijp zou zijn. Op woensdag 6 juni zijn we dan ook naar Belgie gereden voor de 1e dekking van Sunny. Maar tot onze grote verbazing keken beide echtelieden totaal niet naar elkaar en waren ze zeker niet bereid om over te gaan tot een dekking. Na diverse vruchteloze aanmoedigingen van onze kant, zijn we uiteindelijk maar weer naar huis gereden. De dag erna meteen weer naar de Dierenarts voor een nieuwe test en toen was de uitslag pas 2.3. De dierenarts moest helaas toegeven dat er hoogstwaarschijnlijk een fout was gemaakt met de eerste bloedtest, oftewel Wish en Sunny hadden volledig gelijk. Na nog een bloedtest op zaterdag en maandag, kregen we maandag namiddag het advies om nu te gaan dekken, oftewel weer snel in de auto en op weg naar Belgie. Daar aangekomen waren Wish en Sunny het nu wel helemaal eens met de uitslag van de bloedtest en vonden ze elkaar ook erg leuk, wat resulteerde in een goede dekking met een koppeling van dik 15 minuten. Op 12 juni (de verjaardag van Wish) is ze voor de tweede keer gedekt, dus nu wordt het in spanning afwachten tot we de eerste tekenen van een zwangerschap gaan zien.

Uitgaande van de eerste dekking, is de verwachte geboortedatum van de puppies uit deze super combinatie omstreeks 12 augustus 2007.

De koppeling..
Groot formaat foto

Groot formaat foto
en daarna samen poetsen.
Groot formaat foto

Echo

We waren zo overtuigd al ruim voor de 4 weken dracht dat Wish zeker drachtig zou zijn en daarnaast het feit dat de laatste 2 echo's bij andere teven van ons een totaal ander aantal lieten zien, dan uiteindelijk geboren werden (6-7 vruchtblaasjes op de echo, 3 pups na de geboorte) dat we deze keer geen echo hebben laten maken. De foto hieronder is genomen op bijna 6 weken dracht en zoals duidelijk te zien is, ons gevoel was volledig juist!

Nu al een dik buikje!
Groot formaat foto

De laatste 2 weken

Het is niet voor te stellen dat Wish pas 7 weken drachtig is, zo verschrikkelijk dik is ze al. Ons medelijden met haar groeit met de dag, ongeveer in hetzelfde tempo als haar buik. Toen we de foto van haar dikke buik stuurden naar een collega fokker, was die er van overtuigd dat ze nog paar een dagen moest in plaats van nog 2 weken. Laten we maar hopen dat het gewoon veel vruchtwater is......

7 weken drachtig
Groot formaat foto
Groot formaat foto

Laatste week

Dik, dikker, dikst: we weten niet precies de juiste term voor de status van Wish op dit moment. Wel weten we dat ze het steeds zwaarder en moeilijker krijgt, vooral door het warme weer van de afgelopen dagen. Het ritueel van temperaturen is ook weer begonnen, zodat we waarschijnlijk de bevalling op tijd zien aankomen.

8 weken drachtig
Groot formaat foto
Groot formaat foto

Het vervolg


Copyright © 1998-2013 Jigal van Hemert & Danielle Boshouwers
URL: http://www.bordercollies.nl/litter24/dnest.shtml
This page last modified: Friday, 01-Aug-2008 17:12:50 CEST
 
Algemeen
*Hoofdmenu
*English
*Ons adres
*Wat is nieuw?
De Border Collie
Onze kennel
Pups
*Nakomelingen
*Meggy X Kenzo
*Muis X Smise
*Focus X Yesko
*Lizz X Gaico
*Maysie X Jay
*Eager X Ennis
*Ruby X Driven
*Lynn X Jaff
*Foxy X Gascoigne
*Jenn X Track
*Eager X Knoxx
*Fujita X Rindjah
*Tic Tac X Stisse
*Rebel X Ziggy
*Szuka X Dazzle
*Muis X Ice
*Tycha X Siddhe
*Lynn X Ziggy
*Ruby X TomTom
*Lizz X Siddhe
*Flyer X Dazzle
*Lara X Switch
*Eager X Ready
*Issy X Fjerko
*Jolie x Red
*Missy x Ice
*Fujita x Echo
*Jazz x Switch
*Mika x Ennis
*Wicked x Elroy
*Lizz x Sambuca
*Rebel x Pioneer
*Xzirra x Solo
*Flyer x Fantom
*Fujita x Jumper
*Szuka x Red
*Cupid x Ready
*Jolie x Solo
*Rebel x Echo
*Wicked x Switch
*Tycha x Choko
*Whisper x Gyp
*Flyer x Chaser
*Szuka x Switch
*Blaze x Rossi
*Nessa x Twixx
*Wish x Sunny
*Geboorte
*Week 1
*Week 2
*Week 3
*Week 4
*Week 5
*Week 6
*Week 7
*Week 8
*Volwassen
*Cupid x Bond
*Flyer x Ready
*Bizzy x Cruise
*Whisper x Tyler
*Blaze x Cody
*Wicked x Ready
*Wish x Bond
*Cupid x Gyp
*Gail x Flash
*Blaze x Ziggy
*Whisper x Ready
*Caleigh x Space
*Wicked x Space
*Cupid x Fanta
*Spot x Ready
*Wish x Sketch
*Blaze x Kip
*Spot x Kip
*Spot x Tac
*Spot x Swift
*Spot x Blue
Kenneldag 2008
Werk en sport
Gezondheid
Hondennamen
Problemen
Wat is nieuw?
Screen saver
Ansicht kaart
Guestbook
Links