Border Collie web site
Nice of you to Come Bye
Hoofdmenu  > Pups  > Nessa x Twixx  

Nessa x Twix

De dekking

Iets eerder dan verwacht, werd Nessa op 24 augustus 2007 loops. Met onze ervaring van de vorige keer in het achterhoofd dat Nessa niet echt van de mannen houdt, hadden we een viertal potentiele dekreuen in gedachten. Onze eigen voorkeur ging in eerste instantie uit naar Twixx of zijn nestbroer Checkmate die bij elkaar wonen, maar daar zij beide nog maagd waren, hadden we ook twee zeer interessante en meer ervaren dekreuen standby staan voor het geval dat... Uiteraard, om geen enkel risico uit te sluiten en om het goede dektijdstip te weten, zijn we diverse keren naar de dierenarts gegaan voor een progesteronbepaling. Uiteindelijk kregen we op 6 september groen licht om te gaan dekken dus zijn we naar Zaandam gaan rijden waar Twixx en Checkmate wonen. Samen met Twixx en Nessa ben ik naar een parkje gegaan zodat beide lovers samen gezellig elkaar konden verkennen. Nessa gedroeg zich duidelijk veel beter dan vorige keer, ze daagde Twixx echt uit en probeerde hem te verleiden, maar dulde toch op geen enkele manier dat Twixx het initiatief nam. Na een tijdje geprobeerd te hebben of Nessa meer toenadering zocht (een poot op haar rug accepteerde ze echt niet, laat staan meer) en een rustpauze hebben we de broers omgeruild en mocht Checkmate zijn charme in de strijd gooien. Nessa vond Checkmate duidelijk veel aantrekkelijker en hij mocht echt aan haar komen, maar ook hier draaide ze meteen weg met een hoop kabaal als hij oneerbare voorstellen wilde doen met een poot op haar rug. Toch een beetje verdrietig en gedesillusioneerd zijn we maar weer naar huis gegaan met de belofte dat we het de dag erna toch nog een keer zouden proberen. De volgende dag opnieuw naar Zaandam gereden waar we nu meteen voor Checkmate gingen, omdat Nessa hem de dag ervoor toch echt wel leuker vond. Ze liet hem nu veel meer toe en hij mocht zelfs op haar springen, maar zodra paaltje bij puntje kwam, liet ze meteen merken daar niet van gediend te zijn. Uiteindelijk na vele vruchteloze pogingen, toch maar weer Twixx opgehaald voor zijn ultieme kans. Wat we daarna zagen, is te mooi om ooit te vergeten. Twixx deed eigenlijk alsof hij nauwelijks nog geinteresseerd was in Nessa, hij snuffelde 1 seconde, maar keek dan meteen weer naar een vogel, een blaadje, het water of naar ons zonder een enkele poging tot verleiden of een dekking. Dit herhaalde zich diverse keren totdat hij opeens op Nessa sprong en voordat zij maar kon reageren had Twixx schijnbaar een lucky shot en ze zaten vast. Ik geloof niet dat ik ooit zo blij ben geweest met een dekking. We zijn meteen naar Nessa en Twixx toegelopen om ze te belonen (ze stonden meters van ons af, lekker vrij in een parkje) en ze rustig toe te spreken (en ondertussen maar stralen). De dag erna hebben we het nog een keer geprobeerd, maar beide echtelieden hadden toen al geen enkele interesse meer in elkaar, zij wisten toen vast al dat het gelukt was.

Uitgaande van de enige dekking, is de verwachte geboortedatum van de puppies uit deze super sportieve combinatie omstreeks 8 november 2007.

Echo

Daar we niet langer konden wachten en zo zenuwachtig waren, zijn we al op 3 oktober 2007 (dag 26 gerekend vanaf de dekking) naar de dierenarts gegaan voor een echo. Groot was onze vreugde toen we zonder problemen diverse vruchtblaasjes gevuld met een klein embryootje zagen zodat we ons nu echt kunnen gaan verheugen op Nessa haar eerste kinderen die zo verschrikkelijk gewenst zijn (zowel door ons als door zeer veel mensen op de wachtlijst).


Links een vruchtje in de vruchtblaas, rechts 2 vruchtblaasjes onder elkaar en 1 links ernaast.

De laatste 2 weken

Nessa is op een prachtige manier drachtig met een mooi buikje en inmiddels al bijna 5 kilo aangekomen in gewicht. Het spelen en racen met haar vriendinnetje Rebel heeft ze (tot groot verdriet van Rebel) nu opgegeven en sjokt liever een beetje mee. Ook wil ze er nu frequenter uit om te plassen omdat de puppies toch wel erg op haar blaas drukken. Eind deze week zal ze bij ons komen wonen voor haar laatste weekje als aanstaande mama dus het aftellen gaat nu echt bijna beginnen.

7 weken drachtig
Groot formaat foto
Groot formaat foto

Laatste week

Langzaam aan beginnen we toch wel bang te worden dat Nessa haar moeder Wish achterna gaat met dik zijn tijdens de dracht. Maar we hebben echt afgesproken dat na 5, hooguit 6 puppies ze moet stoppen, dus uiteraard houdt ze zich daar gewoon aan. We hopen dat zij, net zoals haar moeder ook keurig een temperatuursdaling gaat laten zien zodat we redelijk precies weten wanneer we de eerste pup kunnen gaan verwachten, maar voorlopig blijft het alleen nog meer zenuwachtig nagelbijten door ons (en door de vele mensen op de wachtlijst).

8 weken drachtig
Groot formaat foto
Groot formaat foto

Het vervolg


Copyright © 1998-2013 Jigal van Hemert & Danielle Boshouwers
URL: http://www.bordercollies.nl/litter25/dnest.shtml
This page last modified: Friday, 01-Aug-2008 17:12:41 CEST
 
Algemeen
*Hoofdmenu
*English
*Ons adres
*Wat is nieuw?
De Border Collie
Onze kennel
Pups
*Nakomelingen
*Meggy X Kenzo
*Muis X Smise
*Focus X Yesko
*Lizz X Gaico
*Maysie X Jay
*Eager X Ennis
*Ruby X Driven
*Lynn X Jaff
*Foxy X Gascoigne
*Jenn X Track
*Eager X Knoxx
*Fujita X Rindjah
*Tic Tac X Stisse
*Rebel X Ziggy
*Szuka X Dazzle
*Muis X Ice
*Tycha X Siddhe
*Lynn X Ziggy
*Ruby X TomTom
*Lizz X Siddhe
*Flyer X Dazzle
*Lara X Switch
*Eager X Ready
*Issy X Fjerko
*Jolie x Red
*Missy x Ice
*Fujita x Echo
*Jazz x Switch
*Mika x Ennis
*Wicked x Elroy
*Lizz x Sambuca
*Rebel x Pioneer
*Xzirra x Solo
*Flyer x Fantom
*Fujita x Jumper
*Szuka x Red
*Cupid x Ready
*Jolie x Solo
*Rebel x Echo
*Wicked x Switch
*Tycha x Choko
*Whisper x Gyp
*Flyer x Chaser
*Szuka x Switch
*Blaze x Rossi
*Nessa x Twixx
*Geboorte
*Week 1
*Week 2
*Week 3
*Week 4
*Week 5
*Week 6
*Week 7
*Week 8
*Volwassen
*Wish x Sunny
*Cupid x Bond
*Flyer x Ready
*Bizzy x Cruise
*Whisper x Tyler
*Blaze x Cody
*Wicked x Ready
*Wish x Bond
*Cupid x Gyp
*Gail x Flash
*Blaze x Ziggy
*Whisper x Ready
*Caleigh x Space
*Wicked x Space
*Cupid x Fanta
*Spot x Ready
*Wish x Sketch
*Blaze x Kip
*Spot x Kip
*Spot x Tac
*Spot x Swift
*Spot x Blue
Kenneldag 2008
Werk en sport
Gezondheid
Hondennamen
Problemen
Wat is nieuw?
Screen saver
Ansicht kaart
Guestbook
Links