Border Collie web site
Nice of you to Come Bye
Hoofdmenu  > Pups  > Wish x Sketch  

Nest 3 maart 2004

De dekking

Redelijk op het moment dat wij het verwachten en hoopten, is Wish loops geworden op 23 december 2003. Meteen hebben we de reis geboekt naar Amerika waar de reu van onze keuze woont. Uiteraard is dit een heel geregel geweest, vooral omdat de geplande vertrekdatum rond de nieuwjaarwisseling zou komen te liggen. Op oudjaarsdag ben ik samen met Wish naar Boston vertrokken waar vlakbij (op precies te zijn op Cape Cod) ons logeeradres voor die tijd zou zijn. Op 1 januari zijn we voor de eerste keer naar Nashua NH vertrokken (zo'n 2 uur rijden vanaf Cape Cod) waar Sketch al op ons stond te wachten. Dit zal Wish haar eerste nestje worden, dus ook haar eerste dekking wat het toch extra spannend maakt. Maar binnen 2 seconden na aankomst was de dekking al een feit, waarop een koppeling volgde van 8 minuten. De dagen erna zijn we elke dag opnieuw naar Sketch gegaan wat uieindelijk geresulteerd heeft in 5 geslaagde dekkingen op rij met tijden van de koppelling van 12, 18, 17 en 24 minuten. De laatste dekking ging wat moeizamer, beide honden gaven aan genoeg gehad te hebben, dus we zijn ervan overtuigd op het juiste dektijdstip geweest te zijn. Op 7 januari zijn we weer terug naar Nederland gevlogen waar nu het super spannende en veel te lange wachten begint tot de eerste tekenen van een daadwerkelijke dracht waarneembaar zijn. De verwachte geboortedatum gerekend vanaf de 1e dekking is 3 maart 2004 en nu maar afwachten of deze hele reis het succes gaat brengen waar wij zo op hopen.

Op verzoek van de dekreu eigenaar zijn de foto's van de dekking verwijderd.

Over ongeveer 4 weken laten we uiteraard een echo maken om te kijken of we ons inderdaad kunnen gaan verheugen op de eerste nakomelingen van Wish.

Blijf deze pagina goed in de gaten te houden voor meer nieuws.

Echo

We zijn op 2 februari naar de dierenarts gegaan voor het maken van een echo. Dat is de 28e dag gerekend vanaf de laatste dekking en dag 33 gerekend vanaf de eerste dekking. Eerst werd haar buik iets kaalgeschoren zodat er meer zicht zou zijn zonder al die lange haren in de weg. Daarna werd het echo apparaat op haar buik gezet en meteen zagen we 4 kleine, gevulde blaasjes in beeld verschijnen. Er is geen twijfel meer mogelijk, Wish is echt zwanger en dus is de hele trip naar Amerika niet voor niets geweest! Nu gaan we lekker de komende weken genieten van een steeds meer groeiende Wish en wachten totdat de grote dag daar is.


Groot formaat foto

Groot formaat foto

De laatste 2 weken

Nog meer twee weekjes te gaan voordat de pupjes gaan komen, dus nog twee lange weken in spanning zitten of nu echt de eerste rood witte puppies geboren gaan worden. Wish gedraagt zich nog steeds super, ze voelt zich goed, is nog steeds zo gek als een deur en lijkt nauwelijks last te hebben van haar nu toch langzaam groter wordende buik. De grootste verandering die we aan haar merken is haar onverzadigbare drang naar voer, liefst eet ze de hele dag door. Nog eventjes en dan zullen we voor haar de werpkist op gaan zetten en gaan we ook beginnen met temperaturen. Het aftellen is nu echt begonnen......

7 weken drachtig
Groot formaat foto
7 weken drachtig
Groot formaat foto

Laatste week

De laatste week is ingegaan en we kijken de pups ongeveer uit Wish haar buik. We zijn zo gespannen en benieuwd wat ze ons gaat geven dat we eigenlijk niet meer kunnen wachten. Wish is echt superdik, ze slaapt veel, heeft moeite met lopen en bewegen en eet nog steeds als een dokwerker. Haar werpkist en alle andere spullen staan helemaal klaar voor haar, dus de pups zijn meer dan welkom.

8 weken drachtig
Groot formaat foto
8 weken drachtig
Groot formaat foto

Het vervolg


Copyright © 1998-2013 Jigal van Hemert & Danielle Boshouwers
URL: http://www.bordercollies.nl/litter7/dnest.shtml
This page last modified: Friday, 01-Aug-2008 17:09:03 CEST
 
Algemeen
*Hoofdmenu
*English
*Ons adres
*Wat is nieuw?
De Border Collie
Onze kennel
Pups
*Nakomelingen
*Meggy X Kenzo
*Muis X Smise
*Focus X Yesko
*Lizz X Gaico
*Maysie X Jay
*Eager X Ennis
*Ruby X Driven
*Lynn X Jaff
*Foxy X Gascoigne
*Jenn X Track
*Eager X Knoxx
*Fujita X Rindjah
*Tic Tac X Stisse
*Rebel X Ziggy
*Szuka X Dazzle
*Muis X Ice
*Tycha X Siddhe
*Lynn X Ziggy
*Ruby X TomTom
*Lizz X Siddhe
*Flyer X Dazzle
*Lara X Switch
*Eager X Ready
*Issy X Fjerko
*Jolie x Red
*Missy x Ice
*Fujita x Echo
*Jazz x Switch
*Mika x Ennis
*Wicked x Elroy
*Lizz x Sambuca
*Rebel x Pioneer
*Xzirra x Solo
*Flyer x Fantom
*Fujita x Jumper
*Szuka x Red
*Cupid x Ready
*Jolie x Solo
*Rebel x Echo
*Wicked x Switch
*Tycha x Choko
*Whisper x Gyp
*Flyer x Chaser
*Szuka x Switch
*Blaze x Rossi
*Nessa x Twixx
*Wish x Sunny
*Cupid x Bond
*Flyer x Ready
*Bizzy x Cruise
*Whisper x Tyler
*Blaze x Cody
*Wicked x Ready
*Wish x Bond
*Cupid x Gyp
*Gail x Flash
*Blaze x Ziggy
*Whisper x Ready
*Caleigh x Space
*Wicked x Space
*Cupid x Fanta
*Spot x Ready
*Wish x Sketch
*Geboorte
*Week 1
*Week 2
*Week 3
*Week 4
*Week 5
*Week 6
*Week 7
*Week 8
*Volwassen
*Blaze x Kip
*Spot x Kip
*Spot x Tac
*Spot x Swift
*Spot x Blue
Kenneldag 2008
Werk en sport
Gezondheid
Hondennamen
Problemen
Wat is nieuw?
Screen saver
Ansicht kaart
Guestbook
Links