Border Collie web site
Nice of you to Come Bye
Hoofdmenu  > Problemen  > Bijtende pup  

Hoe kan ik mijn pup afleren te bijten?

Ik heb een Border collie van 9 weken die overal in wil bijten ( handen, armen, benen, voeten, mat, stoelen,...). Ik heb al gemerkt dat verandering van stem en een tik op zijn snoet niet helpen.
Op de leeftijd van uw hond is het normaal dat ze overal in willen bijten. Kinderen hebben ook zo'n periode dat ze alles in hun mond steken. Honden gaan er dan ook nog op kauwen om te zien of het eetbaar is of een leuk speeltje. In dat laatste schuilt ook meteen de oplossing: geeft een commando dat voor uw hond "nee" moet betekenen en verwissel het bekauwde object met een speeltje. Uw pup leert dan dat het wel mag kauwen op hetgeen u geeft (en op die speeltjes mag hij dan ook altijd kauwen!).

Als hij op uw handen of voeten bijt, kunt u het beste reageren met het meest logische: "au!" Geef hem echter wel een speeltje om te kauwen. Hij leert dan ook juist te reageren op "au!" als hij iemand pijn doet.

Geef altijd hetzelfde commando en gebruik altijd dezelfde intonatie. Geef altijd een alternatief kauwobject. Op die manier zal hij als hij zin heeft om ergens op te kauwen snel een kauwspeeltje gaan opzoeken.


Copyright © 1998-2013 Jigal van Hemert & Danielle Boshouwers
URL: http://www.bordercollies.nl/quest/dan004.shtml
This page last modified: Friday, 01-Aug-2008 17:07:14 CEST
 
Algemeen
*Hoofdmenu
*English
*Ons adres
*Wat is nieuw?
De Border Collie
Onze kennel
Pups
Kenneldag 2008
Werk en sport
Gezondheid
Hondennamen
Problemen
*Slopen, janken
*Staalapport
*Druk zijn
*Bijtende pup
*Agressie
*Auto's jagen
*Puppy bijten
*Puberteit
*Tijd genoeg?
*Slim en gezakt
*Schapentraining
*Kruising BC/Lab
*Haren knippen
*Huisje eten
*Paardje pesten
Wat is nieuw?
Screen saver
Ansicht kaart
Guestbook
Links